MÅLA MED EPOXI

Epoxigolv

För ett slitstarkt golv som står emot nötning och kemiska angrepp är epoxibeläggning väldigt lämpligt. Du får ett tåligt och hållbart golv som är enkelt att underhålla och går att anpassa både i färg och grad av halkskydd.

Slitstarkt golv med epoxifärg

Epoxigolv är gjort av en härdplast vilket innebär att det är extremt hållbart och står emot förslitning, kemiska angrepp och termisk chock. Det finns många fördelar med våra epoxibaserade massagolv. De är elavledande, kemiskt och termiskt resistenta, de tål exempelvis hetvatten från ångtvätt och det går att använda kemikaliebaserade städmedel eftersom epoxigolvet inte är känsligt för dessa ämnen. Den oerhörda tåligheten gör att de tål belastning från tung och intensiv trafik. Epoxi fäster bra på de flesta material och kan användas på många underlag som t ex betong och asfalt. De är jämna, fogfria och vattentäta vilket gör de hygieniska och lätta att rengöra. 

Vi kan bryta fram i princip vilken kulör du än önskar och vi anpassar grad av halkskydd efter dina önskemål. Vi kan antingen lägga en slät beläggning som resulterar i en blank yta alternativt en sandad beläggning som ger ett bra halkskydd. Epoxigolvet lämpar sig särskilt bra i miljöer som ställer höga krav på underlaget som t ex verkstäder, fabriker, industrilokaler & restaurangkök.

Golv med epoxibeläggning

När vi lägger ett epoxigolv är förberedelse av underlaget viktigt. För att färgen ska fästa ordentligt ska underlaget vara torrt och rent. Om underlaget har sprickor ska det spacklas med epoxispackel. Oavsett om golvet består av blanka ytor, betong eller trä ska det slipas. 

Epoxifärgen behöver blandas noga med en omrörare så att färgen ska kunna härda. Själva målningsarbetet behöver ske relativt snabbt då härdningen börjar efter ett par timmar. 

Vi har försett många lokaler med epoxigolv och med alla de fördelar som epoxibeläggningen besitter är det inte konstigt att de är så populära.

  • Hygieniska och lätta att rengöra
  • Hållbara, elavledande och tål hög belastning från tung och intensiv trafik
  • Tål hög kemisk, termisk och mekanisk belastning som t ex hetvatten från ångtvätt
  • Passar de flesta underlag t ex betong och asfalt
  • Finns i många färger
  • Anpassningsbar struktur för halkskydd

Vill du veta mer?

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation

Vi är stolta att samarbeta med ledande leverantörer.

Vårt material kommer från trygga aktörer på den svenska marknaden med mångfaldig erfarenhet.